Ber folk betale gebyr for førerkortfornyelse og merverdiavgift.

Det er særlig 2 svindeleposter som flere mottakere har fått:

  • En svindelepost som ber folk fornye førerkortet og betale gebyr på 200 kroner med innen en frist på to dager!
  • En svindelepost som ber folk betale et 97 kroner på grunn av merverdiavgift!

Vegvesenet sender ikke ut SMS og epost med lenke!

Vi ber publikum være oppmerksom på at Vegvesenet ikke sender ut SMS eller epost med lenke.  Vær svært kritisk til epost og SMS som ber deg gå videre via lenker!

Nettside med råd for å oppdage og unngå svindel

På vegvesen.no har vi en oversikt over pågående svindelforsøk i vårt navn.  På denne siden gir vi råd om hvordan man forholder seg til mistenkelige SMS-er og eposter.

Nettsvindel og falske henvendelser | Statens vegvesen

– Vi har gått ut med poster på Facebook som advarer om svindelen. I dag har vi også lagt inn et «akkurat nå»-banner om svindel på epost og sms på fronten av www.vegvesen.no, opplyser fungerende kommunikasjonsdirektør Kjell Solem.

Krimenheten i Statens vegvesen mottar flere henvendelser direkte og samler svindelforsøkene. Det har vært drevet fram saker i samarbeid med Politiet.
Her kan du tipse:

Tips til deg som trafikant:

  1. Vær kritisk til e-poster: Vær alltid skeptisk til e-poster fra ukjente avsendere eller e-poster som virker mistenkelige, selv om de ser ut til å komme fra kjente.
  2. Se hvem e-posten kommer fra og legge spesielt merke til hva som står etter @. Kommer det ikke fra riktig virksomhet vil det være en «merkelig» adreesse på slutten av epost adressen.
  3. Sjekk lenker før du klikker: Hold musen over lenker for å se den faktiske URL-adressen de leder til. Hvis adressen ser mistenkelig ut, ikke klikk på den.
  4. Ikke del personlig informasjon: Vær forsiktig med å dele personlig informasjon via e-post. Seriøse selskaper vil aldri be om sensitiv informasjon på denne.
  5. Har du blitt lurt. Har du klikket på noe og gitt fra deg bankopplysninger eller annet. Kontakt bank og Politi.