Farevarslene for regn, og for flom- og jordskredfare, er oppjustert til oransje farenivå for deler av Østlandet og sør i Trøndelag.

Kart som viser at farevarslene gjelder for deler av Østlandet og de sørligste delene av Trøndelag.
Farevarslene gjelder for deler av Østlandet og de sørligste delene av Trøndelag. Illustrasjon: Meteorologisk institutt

Oransje farenivå er det nest høyeste nivået for naturfarevarsel. Farevarslene gjelder fra mandag morgen kl. 07.00 og et døgn framover. Det er områdene fra Oslo til sør i Trøndelag som er mest utsatt.
- Statens vegvesen følger situasjonen tett. Vi vet at uvær på dette nivået kan få store konsekvenser for framkommeligheten på vegnettet, sier avdelingsdirektør Nils Karbø i Statens vegvesen.
- Vi har satt i sving store ressurser for å forberede oss på været og konsekvensene av det.

Opptil 80 mm regn på et døgn

Meteorologisk institutt varsler at det kan komme opptil 80 millimeter nedbør i løpet av ett døgn. Det kan føre til overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, at bekker og elver kan ta nye løp, og at nedbøren kan utløse jord- og flomskred der regnbygene treffer. Det kan bli omfattende oversvømmelser, erosjonsskader og flomskader på utsatte steder.

Hold deg orientert om situasjonen

- Veger og bruer kan bli stengt på kort varsel. Vi ber alle trafikanter om å være årvåkne, og holde seg orientert som status på vegnettet via vegvesen.no/trafikk og appen Vegvesen Trafikk, sier Nils Karbø.