Arbeidene med å utbedre veien etter utglidningen 4. september er omfattende. Målet er å gjenåpne E16 Eggemoen i løpet av mandag 30. september.

Arbeidene startet 16. september:

Varig løsning

Gravemaskin i arbeid med masseutskiftning.
Anlegg Øst er utførende entreprenør for arbeidene. Foto: Statens vegvesen.

– Det er en stor jobb som gjøres, hvor hele veioverbygningen på en strekning på cirka 200 meter må skiftes og bygges opp igjen. Veien i Eggemobakkene har over mange år siget sakte ned, så det gjøres nå en jobb ikke bare for å reparere den synlige delen av utglidningen, men for å sikre en mer varig løsning for dette strekket for å unngå fremtidige utglidninger, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord.

Dette partiet må også asfalteres, få ny veimerking og nytt rekkverk.

Omkjøring er skiltet og blir fortsatt via fv. 241 Norderhov til E16 ved Jevnaker. Statens vegvesen oppfordrer til at det vises hensyn ved ferdsel på omkjøringsveiene.

– Vi beklager ulempene, men helstenging er eneste alternativ for å få utbedret denne strekningen Med høy skjæring og støttemur langs veien, kan vi ikke flytte trafikken over til en midlertidig vei. Det er en omfattende jobb og det arbeides for fullt for å komme i mål, understreker Eiterjord.

Følg med på oppdatert trafikkinformasjon

Det anbefales å følge med på vegvesen.no eller Vegvesenets trafikk-app for oppdatert informasjon om trafikkavviklingen og tidspunkt for gjenåpning:     

Aktuelt for fylke(r): Buskerud