Restriksjoner og lysregulering skal være borte før vinteren kommer. Mandag 14. oktober starter arbeidet med å utbedre skadene på Landsverk bru.

Siden juni har det vært restriksjoner for trafikanter som skal passere over Landsverk bru på E134 i Hjartdal kommune. Det har vært ett kjørefelt med lysregulering. Dette ble et tiltak etter at det ble oppdaget skader på bruas bæreevne etter at Statens vegvesen hadde foretatt rutinemessig inspeksjon av brua.

11.6: Innfører midlertidig ett kjørefelt på E134 Landsverk bru.

– Vi starter arbeidet førstkommende mandag, og brua blir stengt fra kl. 10 denne dagen. Arbeidet er planlagt å vare i tre uker. Planen er å reparere skadene slik at brua kan brukes som vanlig før vinteren kommer, forteller Halvor Kåsa, bruforvalter i Statens vegvesen.

Mens skadene i bæresystemet utbedres, er det ikke mulig å ha trafikk over brua samtidig. Det blir derfor skiltet omkjøring via fv. 360 og rv. 36 via Gvarv og Seljord. Dette gjelder for alle kjøretøy.

– Vi er klar over ulempene med omkjøring, men i dette tilfellet har vi dessverre ikke noe valg. Det er ikke mulig å ha trafikk gående over brua samtidig som vi utbedrer skadene. Når arbeidet er over, vil trafikken igjen gå i begge kjøreretninger over E134 Landsverk bru, sier Kåsa.

Aktuelt for fylke(r): Telemark