Sikrer gode løsninger
Arbeidet med å kvalitetssikre trafikkløsningene i Harstadpakken er godt i gang. Hva slags løsninger må til? Og er det de riktige løsningene? Før vi kan begynne detaljplanlegge de ulike løsningene i Harstadpakken, må de kvalitetssikres – på papiret.
Hvordan skal gående og syklende komme seg trygt og raskt frem? Er det plass til rundkjøringene? Før vi begynner å planlegge i detalj hvordan vi skal bygge rundkjøringer, sykkelveger og gangveger, må vi være så sikker som mulig på at løsningene faktisk fungerer.
Derfor tegner ingeniører opp løsningene, og vurderer de i en 3D-modell for å se om de lar seg gjennomføre i praksis. De vurderer mange ulike faktorer som for eksempel vegbredde, tilgjengelig plass og trafikkmengde, og setter dette i en sammenheng for å skape så sikre og gode løsninger som mulig – for alle trafikanter.
Henter innspill fra flere
For å sikre at kvaliteten på beslutningene blir så god som mulig, har arbeidsgruppen i prosjektet knyttet til seg en utvidet referansegruppe, som er bredt sammensatt av flere aktører:
- Syklistenes Landsforening
- NAF
- Harstad kommune
- Troms fylkeskommune
- Safe Community - Harstad
Gjennom å diskutere forslag til løsninger med referansegruppen, og få innspill og argumenter til alternative løsninger, sikrer vi at kvaliteten på de endelige løsningene blir bedre.
Møte med utvidet referansegruppe ble arrangert 27. november 2012. Handicapforbundet og Trygg Trafikk er også med i referansegruppen, men hadde ikke anledning til å stille på dette møtet.
Mange gode innspill
På møtet ble det kikket spesielt på området mellom Bergseng og sentrum, og rundkjøringen i Kanebogen.
Det ble lagt frem forslag til løsninger, og fordeler og ulemper med disse ble diskutert.
– Det var mange og gode innspill fra deltakerne i referansegruppen. Ved at flere aktører møtes på denne måten, og deler på kunnskap og erfaringer, sikrer vi at planleggingen blir så god som mulig, sier prosjektleder Hans-Arne Haugland i Statens vegvesen.
Ferdig 2013
Jobben med å kvalitetssikre løsningene, bit for bit, er relativt krevende. Det legges opp til å samle referansegruppen minst to ganger til, og målet er at løsningene skal være gjennomgått i løpet av 2013.